Manconunitat Pla de Mallorca
Presentada la guia d’experiències turístiques locals del Pla de Mallorca
Amb una gran assistència de públic, s’ha dut a terme en el convent de Lloret de Vistalegre la presentació.
mancomunitatplademallorca.net 28/06/2024 - 08:57:44

Presentada la guia d’experiències turístiques locals del Pla de Mallorca

Amb una gran assistència de públic, s’ha dut a terme en el convent de Lloret de Vistalegre la presentació de la guia d’experiències turístiques locals del Pla de Mallorca.

La presidenta de la Mancomunitat Pla de Mallorca, Joana Maria Pascual, ha donat la benvinguda als assistents i ha explicat els motius que han impulsat a la Mancomunitat Pla de Mallorca a fer la guia. Pascual ha parlat de “posar en valor els recursos del Pla de Mallorca que són molts i crear experiències que permetin desenvolupar una oferta de qualitat i atreure a viatgers que vulguin descobrir un destí mediterrani d’interior com a residents que vulguin conèixer el seu entorn més proper”.

La presidenta de la Mancomunitat ha parlat també de “potenciar un desenvolupament sostenible que preservi els nostres recursos naturals i patrimonials, consciencií als viatgers i a la població local de la necessitat de conservar-los, generi un impacte econòmic al municipi i respecti i posi en valor la cultura i les tradicions del Pla de Mallorca”.

A continuació l’empresa Castroconsulting, de la mà de la consultora Elena Soler, ha parlat del recorregut fet per l’empresa fins arribar a l’elaboració de la guia (processos participatius, tallers, consultories individuals, etc).

L’enogastronomia del Pla de Mallorca és un dels principals potencials turístics i un factor de creació de productes turístics relacionats amb el mitjà natural, com ara tasts en plena natura, visites guiades o experiències sostenibles entorn dels productes agroalimentaris.

Tot això, gràcies al reconeixement dels productes típics del territori, procedents de l'agricultura local de km 0; dels sabors tradicionals amb un toc contemporani; de les petites vinyes que produeixen un vi d’alta qualitat als cellers, amb varietats protegides per la Denominació d’Origen DOP Pla i Llevant, així com de les tafones o almàsseres on antigament se premsava l’oliva per a l’elaboració de l’oli, procedent d’oliveres centenàries. Restaurants tradicionals pagesos i cellers configuren tota una sèrie d'experiències al voltant del producte enogastronòmic i oleoturístic.

El binomi turisme i natura proporciona experiències úniques, com la possibilitat de recórrer rutes a peu, en bicicleta o a cavall.

D’una manera més minoritària, però així mateix important, el Pla de Mallorca ofereix altres experiències de turisme de natura, com ara l’observació d'aus, ja que Mallorca és la destinació de passada i descans en les rutes migratòries de prop de 350 espècies d'aus, o l’astroturisme, per mor de les condicions òptimes del territori i d’un cel net per a l’observació d'estrelles. Sense cap dubte, la comarca ofereix un espai ideal per a tothom que cerqui connectar-se amb l’univers i la natura.

Les festivitats i les fires, els jaciments talaiòtics i els museus, els pous i els molins, així com les

ermites, els santuaris medievals i els convents, són alguns dels vestigis de l'evolució històrica i cultural de l’interior de Mallorca, i tots ells han tingut un paper en la configuració d’experiències singulars, amb importants connotacions religioses, històriques i culturals.

Finalment, ha dirigit unes paraules als assistents el director insular de Turisme, Governança i Sostenibilitat del Consell de Mallorca, Pedro Mas, que ha felicitat a la Mancomunitat Pla de Mallorca per la feina feta i ha encoratjat als assistents a seguir treballant per fer del Pla de Mallorca un destí sostenible.

Per la seva banda, el conseller Bauzà ha assegurat que «exemples com el d'aquesta guia casen a la perfecció amb la transformació del model turístic que vol impulsar el Govern Balear». Així mateix, Bauzà ha aplaudit el projecte de la Mancomunitat i la implicació de les empreses privades en aquesta guia. «Potenciar un turisme sostenible i enfocat en aquests valors ens ajudarà a transformar el model turístic actual i ens obrirà noves oportunitats».

L’elaboració d’aquest catàleg s’enquadra dins del projecte Disseny de nous productes turístics locals sota la marca Colors del Pla, finançat en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR) - NextGeneration EU per al desenvolupament d’actuacions necessàries per a la consecució dels objectius definits al component 14 «Pla de modernització i competitivitat del sector turístic» - Inversió 1 «Transformació del model cap a la sostenibilitat» - Plans territorials de l’àmbit local.

L’acte ha finalitzat amb un tast de producte local en el claustre del convent de Lloret de Vistalegre i networking.

 

Reciente
Visto
Comentado