En cas de no tenir el cotxe empadronat als carrers ACIRE peerò fer ús justificat
Son Servera evoluciona cap a la millora de la seguretat i la dinamització amb una reordenació del trànsit i l’ampliació de la zona ACIRE
En el municipi de Son Servera aquesta àrea existeix ja de forma limitada en una part del nucli i en funcionament des del 2016 amb acceptació i funcionalitat. És per això, i amb l’objectiu de seguir fent del centre.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 14/08/2020 - 12:54:00
Canvis circulatoris al carrer Major i a la plaça de Sant Joan. El carrer Major passarà a ser de baixada i la plaça de Sant Joan es tancarà i se’n desviarà la circulació cap al carrer del Sol. Aquesta plaça és part de la nova zona ACIRE.

Son Servera evoluciona cap a la millora de la seguretat i la dinamització amb una reordenació del trànsit i l’ampliació de la zona ACIRE. L’Ajuntament de Son Servera aposta decididament per un projecte de zona de vianants del centre i en els beneficis que això pot suposar quant a seguretat, medi ambient i disminució de la contaminació ambiental i acústica, i també quant a la dinamització del comerç local, restauració i economia en general.

Per tot això, i seguint amb l’exemple de pobles veïnats com Artà, Manacor o Sant Llorenç, s’iniciarà al nucli urbà de Son Servera un pla de mobilitat que inclou el canvi de circulació d’alguns carrers, l’ampliació de la zona ACIRE i la implantació de guals per al control de velocitat. D’aquesta manera, la reordenació es divideix en tres parts:

Per tot això, i seguint amb l’exemple de pobles veïnats com Artà, Manacor o Sant Llorenç, s’iniciarà al nucli urbà de Son Servera un pla de mobilitat que inclou el canvi de circulació d’alguns carrers, l’ampliació de la zona ACIRE.

Ampliació de la zona ACIRE. La zona ACIRE és una àrea de circulació restringida on només tenen accés residents i vehicles d’emergència. En el municipi de Son Servera aquesta àrea existeix ja de forma limitada en una part del nucli i en funcionament des del 2016 amb acceptació i funcionalitat. És per això, i amb l’objectiu de seguir fent del centre de Son Servera un lloc segur que permeti dinamitzar l'eix neuràlgic de Son Servera i donar vida al centre, tot augmentant la seguretat dels vianants i fent del poble un lloc més humà i apte per als més petits, s’ha decidit ampliar l’àrea d’aquesta zona i també de forma atemporal.

Així, a partir de la implantació d’aquesta reordenació, els carrers de Pere Antoni Servera, del Tren i de Sant Antoni formaran també part d’aquesta zona restringida. La restricció́ del trànsit a la zona ACIRE serà̀ durant les 24 hores del dia i només es permetrà̀ l’accés a persones autoritzades. La intersecció́ del carrer Doctor Esteve i del carrer de n’Orlandis marcarà l’inici de la zona ACIRE.

Canvis circulatoris al carrer Major i a la plaça de Sant Joan. El carrer Major passarà a ser de baixada i la plaça de Sant Joan es tancarà i se’n desviarà la circulació cap al carrer del Sol. Aquesta plaça és part de la nova zona ACIRE.

Instal·lació de guals i senyalització al carrer de na Joana Roca. Per tal de reduir la velocitat en aquest tram i donar prioritat als vehicles que venen dels carrers de dalt.

La zona ACIRE es vigilarà amb càmeres. A més, l’Ajuntament traurà un cens de tots els cotxes empadronats als carrers de la zona ACIRE i així, tots podran entrar a la zona sense problema i evidentment, accedir a ca seva, ja que les càmeres registren les matrícules. En cas de no tenir el cotxe empadronat als carrers ACIRE peerò fer ús justificat d’aquests s’haurà de fer una instància i s’estudiarà cada cas concret. Així mateix, també s’habilitaran opcions i aparcaments de càrrega i descàrrega per als proveïdors de la zona i per a persones amb mobilitat reduïda.

A més, durant el primer mes des de l’inici del canvi, s’informarà mitjançant notificacions de correu de si s’ha accedit a la zona restringida sense permís per tal de treballar la conscienciació i d’atorgar un marge d’adaptació a la nova situació. En qualsevol cas, aquesta notificació serà només informativa i no sancionadora durant aquest període.

Cal comentar també que es permetrà en tot moment l’accés a la porta de l’Ajuntament per facilitar-hi l’accés a qualsevol persona. El carrer de l’Església, però, canvia de sentit i serà de pujada; per tant es podrà passar pujant per aquest i es baixarà pel carrer de Frai Garí.

Per fer efectiva aquesta ampliació́ i reordenació, l’Ajuntament ha estudiat a fons la situació. S’han realitzat nombrosos estudis i informes professionals com el de la consultoria de mobilitat i transport CINESI, amb el quals s’ha pogut fer la reconducció de la manera més òptima per al trànsit.

En tot el procés s’ha fet una revisió i un canvi de senyalització en les interseccions i carrers afectats, així com també s’han habilitat tot un seguit de noves places d’aparcament en els darrers anys que permeten aquesta passa cap a l’evolució d’una ciutat més segura, sostenible i que dona prioritat a les persones i no als vehicles.

En total hi ha habilitades a la zona 155 places d’aparcament, situades entre tres i sis minuts a peu del centre. A partir del pròxim dilluns hi haurà un operatiu especial de Policia Local i personal de brigada en tots els punts de canvi per informar.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado