Consell de Mallorca
El festival d’arts escèniques EiMa torna a Maria de la Salut amb espectacles, música i teatre
A la trobada, que se celebra entre el 21 de juliol i el 4 d’agost, hi participen joves creadors de tot l’Estat.
conselldemallorca.net 18/07/2023 - 19:12:05

El festival d’arts escèniques EiMa torna a Maria de la Salut amb espectacles, música i teatre

A la trobada, que se celebra entre el 21 de juliol i el 4 d’agost, hi participen joves creadors de tot l’Estat.

Maria de la Salut es converteix, durant dues setmanes, en el punt neuràlgic de la dansa contemporània gràcies al festival EiMa. La vicepresidenta primera del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha presentat avui la vuitena edició del festival, juntament amb la directora de l'EiMa, Maria Antònia Oliver. Del 21 de juliol al 4 d’agost el cicle torna al municipi amb una programació farcida d’activitats: espectacles, performances, peces de dansa, teatre documental, música i exposicions. 

L’any passat unes 700 persones varen assistir a alguna de les trobades i enguany s’espera assolir la mateixa xifra de participació. Roca ha destacat que el públic mallorquí «es trobarà amb propostes crítiques i d’experimentació, que combinaran cultura amb ruralitat» i ha assegurat que «el Consell continuarà apostant per les arts escèniques aquest mandat». De fet, enguany, aquest festival compta amb una subvenció de 24.000 euros dins la línia d’ajuts per al desenvolupament de festivals, fires, mostres o certàmens d’arts escèniques de caràcter professional de les associacions.

La directora del festival, Maria Antònia Oliver, ha posat en valor l’assistència d’artistes de tot Espanya al festival. Ha recordat que EiMa va néixer amb el desig de dialogar entorn de les diferents realitats, vivències i plantejaments sobre la creació emergent. Precisament, aquest serà el punt de partida de l’octava edició.

Reflexionar sobre el procés de creació 

Artistes emergents de Galícia, País Basc, Andalusia i Mallorca, acompanyades per la creadora xilena Paula Sacur com a mediadora, contrastaran, analitzaran i reflexionaran sobre el sector el 21 i 22 de juliol. Es posarà el focus en l’era de la velocitat, la immediatesa i la productivitat que esquitxa les metodologies i els processos creatius. No obstant això, enmig d’aquesta acceleració, cada vegada són més les artistes emergents que s’endinsen en el món professional des de la seva pròpia creació i perspectiva. 

Actuacions de joves creadores

A partir de diumenge 23 de juliol es presentaran els treballs de les joves creadores que hauran participat en la trobada de reflexió. A partir de les 19.00 hores es podrà gaudir de Vertebrata, de la gallega Alejandra Balboa; Está to impro, d’Status Colectivo; Altrego, de Cia D’Ones; Trenta-set i mig, de Mariona Jaume i Maya Triay, i Recerca, dels bascs Tripak Colectiboa.

Jornades professionals

«Pensar i fer des de la ruralitat» és el títol de la jornada professional que se celebrarà el dimecres 2 d’agost, de 10.00 a 18.00 hores, a Ca ses Monges. Estarà conduïda per Margalida Ramis, activista ecologista i portaveu del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB). A més, a partir de les 19.. hores, as Pujolet, començaran els espectacles I, Her, Me, de la companyia italiana Atacama; Materia bosque i Reminiscència, del xilè Malicho Vaca.

Aquesta edició de l’EiMa es clausurarà divendres 4 d’agost, a partir de les 19.00 hores, també as Pujolet, amb l’actuació de Joan Català, de Catalunya, que presentarà Pelat, una creació d’autor basada en el seu estudi del cos, del moviment i del comportament dels éssers humans. També es podrà gaudir de  Goosebump, de la companyia mallorquina UnaiUna, un camí d’introspecció lligat al moviment instintiu i sensorial. Tampoc no hi faltaran Diàspora, de la xilena Paula Sacur, i Oficis oblidats, de Cia Daus, de Mallorca.

«Exposició camuflada»

En el marc del festival també tindrà lloc «Exposició camuflada», als  bars i a les botigues de Maria de la Salut, ocupant el poble amb imatges d’edicions passades. A més, també es posaran en marxa dos projectes comunitaris guiats per Maria Antònia Oliver, directora de l’EiMa, amb col•laboradors diversos: «El so de les lectures», un laboratori intergeneracional sobre el plaer de llegir juntes, i «Arxiu dels pensaments», sobre el significat del patrimoni en una Mallorca rural totalment transformada i diversa.

 

Reciente
Visto
Comentado