EUIB
EUIB celebra l’oficialització de l’acord mitjançant el qual el transport públic continuarà bonificat el 2023
Esquerra Unida celebra la continuïtat de gratuïtat dels transports públics.
premsaeuib 07/12/2022 - 09:27:58

EUIB celebra l’oficialització de l’acord mitjançant el qual el transport públic continuarà bonificat el 2023

Esquerra Unida celebra la continuïtat de gratuïtat dels transports públics

Després d’haver-se anunciat, el passat 15 de novembre, que la gratuïtat del transport públic a les Illes Balears s'estendrà també a tot el 2023, el Govern ha oficialitzat l’acord pres entre el Govern espanyol i Coalició Canària, mitjançant el qual els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) subvencionaran, amb 43 milions d’euros, el transport de les illes. Aquest dilluns, el portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha explicat que l’EMT de Palma, tot i no dependre dels mateixos organismes i no haver estat inclòs des d’un principi en l’acord, també es bonificaran els seus viatges, en un 100%, per al 2023.


El Govern de les Illes Balears també ha explicat que aquestes mesures s’emmarquen dins el context marcat per la guerra a Ucraïna, on els preus especulatius de l’energia i els combustibles es troben disparats, i les previsions per al proper any no són gaire esperançadores. Per tant, cal aprofitar aquest moment d’inestabilitat per a fomentar un canvi en el model de mobilitat, basat en la millora dels serveis públics, els quals, a dia d’avui, suposen el transport més fiable, còmode, econòmic i sostenible.

Tal i com ja vàrem explicar el passat més de novembre, Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha estat en contacte permanent amb el seu Grup Parlamentari del Congrés perquè, per una banda, els Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) entressin a l'acord de gratuïtat del transport i, en segon lloc, perquè aquest acord s'extengués durant tot el 2023. EUIB celebra que, finalment, així s’hagi acordat, i que tota la ciutadania pugui continuar gaudint d’aquestes mesures, les quals no haurien de ser extraordinàries.

 

La mobilitat col·lectiva, especialment la del ferrocarril, ha de ser l’eix vertebrador i no el cotxe, actual eix central de la mobilitat a les Balears. Així es ve demanant des d’EUIB des de fa molts anys i així ho recomanen els experts en mobiliat de tot el món”, ha afegit el coordinador general de la formació, Juanjo Martínez.

Juanjo Martínez
Coordinador general d’Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB)

 

Reciente
Visto
Comentado