Felanitx
El Centre Cultural de Felanitx i Abeniara llençan el 'Trescafigures' perquè les famílies coneguin els personatges culturals del municipi
Entre el 18 de juliol i l'1 d'agost, vint-i-quatre figures estaran repartides a diferents punts del municipi.
felanitx.org 16/07/2021 - 15:00:42
El Centre Cultural de Felanitx i Abeniara llençan el 'Trescafigures' perquè les famílies coneguin els personatges culturals del municipi.

Entre el 18 de juliol i l'1 d'agost, vint-i-quatre figures estaran repartides a diferents punts del municipi.

L'Ajuntament de Felanitx, el Centre Cultural i l'Agrupació Folklòrica Abeniara han presentat als ciutadans i ciutadanes del municipi la gimcana 'Trescafigures' per aquestes festes de Santa Margalida. L'objectiu és conèixer quina és la història dels personatges i convidar a les famílies que duguin a terme activitats fora de casa a més de conscienciar de la importància de la cultura i la tradició.

La regidora de cultura, Melanie Mesquida "l'Agrupació Abeniara ens va proposar aquest projecte que té dues vessants, que la gent surti al carrer i visiti els diferents nuclis i que els més joves coneguin quina és la història de cada caparrot, de na Maria Enganxa o qualsevol altre personatge. És un projecte que valora la cultura de ca nostra i tot d'una vàrem apostar per ell"

Els protagonistes són 24 personatges culturals convertits en figures que estaran distribuïts a Felanitx i els diferents nuclis de població. Personatges com Sant Joan Pelós, els cavallets, els caparrots, dimonis, gegants o sonadors cobren vida al llarg de dues setmanes perquè els participants coneguin un poc més de la cultura i tradició felanitxera.

El portaveu d'Abeniara, Pere Barceló ha indicat "pot participar qualsevol persona, s'aniran donant pistes a les xarxes socials d'on poden trobar aquestes figures. Els participants quan localitzin la figura s'han de fer una selfie i enviar la fotografia al mail [email protected]. En el mail s'ha de posar el nom, DNI i data de naixement de les persones que surtin a la imatge. Qui aconsegueixi les 24, obtindrà un premi"

El projecte també serà presentat a les escoles amb la finalitat d'arribar als infants i que coneguin més de la cultura felanitxera. Vos animan a participar, penjant les instantànies a les xarxes socials amb el hastag #trescafigures #culturafelanitxera etiquetant a @ajfelanitx i @abeniara
 
 
Reciente
Visto
Comentado