GOB
Aliança Emergència Climàtica
Aquest passat dimecres 9 de juny de 2021 va tenir lloc una reunió entre l'Aliança per l'Emergència Climàtica i la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic.
gobmallorca.com 12/06/2021 - 11:56:27

Aliança Emergència Climàtica

Aquest passat dimecres 9 de juny de 2021 va tenir lloc una reunió entre l'Aliança per l'Emergència Climàtica i la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic representada pel director general d'Energia, Pep Malagrava, i el Gerent de l'Institut Balear de l'Energia (IBE) , Ferran Rosa. En aquesta reunió se'ns va informar de l'estat de la tramitació dels fons europeus per a la reactivació econòmica post COVID, i més en concret els destinats a transició energètica per a les Illes Balears.

Les dues parts vam coincidir en la necessitat que aquests fons - fonamentalment orientats a la implantació de renovables, eficiència energètica i mobilitat sostenible - es gestionin de manera que s'aconsegueixi la màxima capil·laritat o extensió a tota la societat balear i no recaiguin únicament en les grans empreses .

Per la seva banda, l'Aliança ha aprofitat també la reunió per traslladar a la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic algunes propostes amb l'objectiu d'aconseguir que la transició energètica que ara s'inicia sigui justa i democràtica i amb una participació activa per part de la ciutadania. En aquest sentit, considerem prioritari que es treballi en facilitar a la societat informació sobre les mesures que es pot adoptar per reduir el seu consum energètic i convertir-se a el model d'autoconsum tant particular com compartit.

La Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic està actualment treballant en concretar les diferents partides i subvencions a què es destinaran els fons de recuperació. Des de la Aliança per l'Emergència Climàtica estarem molt pendents de que el resultat estigui en línia amb les demandes exposades i el nostre objectiu de màxima capil·laritat.

Per finalitzar, davant l'escassa resposta per part dels ajuntaments i municipis a les recents convocatòries de subvencions per a l'impuls i creació de comunitats energètica, exigim un canvi d'actitud i que s'impulsin cada vegada més projectes de comunitats energètiques, desenvolupar les accions definides en els seus PAESCs i projectes d'informació, educació i assessorament a la ciutadania; tot això en línia amb les declaracions de l'emergència climàtica que els ajuntaments han vingut aprovant.

 

Reciente
Visto
Comentado