Santanyí
L’Ajuntament de Santanyí reclama a la Conselleria d’Agricultura ajudes per als ramaders
El municipi de Santanyí és un dels que menys pluja registra anualment a l’illa de Mallorca.
ajsantanyi.net 19/04/2021 - 19:34:39

L’Ajuntament de Santanyí reclama a la Conselleria d’Agricultura ajudes per als ramaders

El municipi de Santanyí és un dels que menys pluja registra anualment a l’illa de Mallorca, i enguany encara ha plogut menys. Aquesta sequera està generant greus problemes als pagesos del terme.

És per això, que la regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Santanyí ha dirigit un escrit a la consellera d’Agricultura del Govern de les Illes Balears, Mae de la Concha, instant a una promoció urgent d’ajudes per a ramaders i pagesos. Segons la missiva dirigida a Agricultura la setmana passada, la producció de cereals i farratges s’ha vist greument afectada per aquesta falta de pluja al terme.

Això ha provocat una caiguda de les produccions de més del 70%; cosa que impossibilita sostenir l’alimentació dels animals durant tot l’any. Els pagesos asseguren que no hi ha pastures, i els ensitjaments que es fan cada any, al desembre i al gener, no s’han pogut fer o són de molt mala qualitat. La suma de tot això farà que no hi haurà prou reserves per alimentar els animals tot l’any.

La batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha remarcat el fet que “amb aquesta sequera, juntament amb la crisi que fa anys que arrossega el sector agrícola i ramader d’alts costos de producció i preus baixos, està conduït als pagesos a tampoc poder comprar aliment per als seus animals. És per això que reclamam a la Conselleria d’Agricultura que reaccioni i faciliti ajudes per al sector”.

De fet, el sector agrícola santanyiner, no només ha d’assumir la compra d’aquests aliments, sinó que també s’ha de tenir en compte el fet que els pagesos ja han fet una inversió als seus terrenys per obtenir els farratges. La situació està arribant a l'extrem en la qual els ramaders es plategen posar en marxa una vegada més els seus pous per posar remi al problema.

És davant tota aquesta situació traslladada pels pagesos de Santanyí, que des de l’Ajuntament s’ha decidit contactar amb la consellera Mae de la Concha perquè es tingui en compte la situació, s’estudiï i es posi remei al més aviat possible.

 

Reciente
Visto
Comentado