Consell de Mallorca
La presidenta Cladera convoca els portaveus de tots els grups insulars per treballar conjuntament en el pla de xoc als sectors afectats per la pandèmia a Mallorca
S'han presentat 2.000 sol.licituds en el primer dia de la segona convocatòria dels ajuts de 1.500 € a la restauració
conselldemallorca.net 27/01/2021 - 18:56:36

«Seguim amb la mà estesa totes les forces polítiques al Consell i mantenim obert l'espai de feina conjunta», ha apuntat la presidenta del Consell de Mallorca, després de la reunió mantinguda avui migdia amb els portaveus de totes les formacions amb representació a la institució insular.

Durant la reunió, la presidenta Cladera, juntament amb la consellera de Presidència, Teresa Suárez, ha informat dels nous ajuts directes incorporats al pla de xoc per a sectors afectats per la pandèmia, que en el cas del Consell de Mallorca ascendeixen a més de 30 milions d'euros.
De fet, ha avançat que una d'aquestes mesures, la segona convocatòria d'ajuts directes de 1.500 € al sector de la restauració, es podia començar a demanar avui mateix i ja s'han rebut 2.000 sol·licituds.

Ha explicat també que diumenge s'obrirà una nova convocatòria d'ajuts directes de fins a 3.000 € per a gimnasos, escoles de dansa i altres, i que el Consell ha decidit aportar 7,5M € al fons comú amb Govern i ajuntaments per a ajuts a més sectors i negocis afectats als municipis de Mallorca, elevant la quantitat d'aquest fons fins als 25M€. A la trobada també s'ha informat del canvi d'organigrama del Consell que es farà efectiu a partir del 31 de gener, explicant que els canvis són estratègics i no impliquen un augment de personal.

Cladera ha insistit en la necessitat de «respondre a allò que la ciutadania ens demana a les institucions, que és actuar amb responsabilitat i coordinats», ha dit, i ha recordat que amb aquest objectiu es va elaborar i s'ha desenvolupat el Pla de reactivació social i econòmica «Mallorca Reacciona».

En aquest sentit, ha tornat a convidar totes les forces polítiques a seguir sumant i contribuir amb propostes concretes al Mallorca Reacciona, «un pla viu, obert a noves mesures, consensuat i coordinat entre institucions, agents socials, grups polítics i ciutadania», ha dit, en el marc del qual es debatran les propostes que presentin els grups.

Han assistit a la reunió els portaveus del PSIB-PSOE, Andreu Alcover; del Partit Popular, Llorenç Galmés; de Més per Mallorca, Guillem Balboa; de Ciutadans Mallorca, Beatriz Camiña; de Podem Mallorca, Magdalena Gelabert; de El Pi, Xesca Mora i de Vox, Pedro Bestard.

 

Reciente
Visto
Comentado