Dona 2020, on s’espera que participin més de 1.000 persones.
L’Ajuntament d’Inca commemora el Dia Internacional de la Dona que se celebra el 8 de març amb un ampli programa d’actes les activitats començaran el dia 1 i s’allargaran fins al dia 25 de març
La programació inclou més de 20 activitats, amb la finalitat de reivindicar una igualtat real i efectiva entre dones i homes i promoure l’eliminació de la discriminació per raons de gènere. “Les desigualtats entre homes i dones segueixen.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 27/02/2020 - 10:30:00
Com cada any, un dels plats forts serà la Marxa per la Dona, que enguany se celebrarà dissabte 7 de març. En acabar la marxa, que inclou una caminada popular i una cursa urbana, es llegirà el manifest.

Inca commemora el 8M amb més de 20 activitats repartides durant tot el mes de març. Les activitats inclouen la Marxa per la Dona 2020, on s’espera que participin més de 1.000 persones. L’Ajuntament d’Inca commemora el Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març, amb un ampli programa d’actes. Les activitats començaran el dia 1 de març i s’allargaran fins al dia 25 de març.

Així ho ha explicat la regidora d’Igualtat, Antònia Maria Sabater, en la presentació de la programació especial del 8M, que ha realitzat conjuntament amb el batle d’Inca, Virgilio Moreno; la tècnica d’Igualtat del Consistori, Anna Gómez; entitats col·laborades i altres membres del consistori.

D’altra banda, dimarts 3 de març es durà a terme una taula rodona sobre el paper de la dona dins el món empresarial; i, dissabte 14 de març, una vista guiada sota el títol “Dones inqueres”, entre altres activitats.

La programació inclou més de 20 activitats, amb la finalitat de reivindicar una igualtat real i efectiva entre dones i homes i promoure l’eliminació de la discriminació per raons de gènere. “Les desigualtats entre homes i dones segueixen sent més que patents.

Per aquest motiu, es fa necessari que des de les administracions publiques promoguem activitats reivindicatives i posem de relleu que les dones tenen un paper fonamental en la vida pública, laboral, econòmica, cultural i esportiva”, ha assenyalat la regidora Sabater.

Els actes arrancaran el dia 1 de març amb l’obra de teatre “Històries de Marjaleres i Sabateres” al Museu del Calçat i la Indústria. Després, durat tot el més hi haurà conferències, tallers, activitats per a joves, exposicions, concerts i moltes activitats més.

Com cada any, un dels plats forts serà la Marxa per la Dona, que enguany se celebrarà dissabte 7 de març. En acabar la marxa, que inclou una caminada popular i una cursa urbana, es llegirà el manifest. D’altra banda, dimarts 3 de març es durà a terme una taula rodona sobre el paper de la dona dins el món empresarial; i, dissabte 14 de març, una vista guiada sota el títol “Dones inqueres”, entre altres activitats.

El Hospital Comarcal de Inca instala placas solares fotovoltaicas para reducir el consumo de energía. La instalación ha sido financiada por la consejería de Transición Energética y Sectores Productivos. El Hospital Comarcal de Inca ha instalado 390 placas solares fotovoltaicas en el aparcamiento con el objetivo de reducir el consumo energético del centro y, a la vez, de disminuir las emisiones de CO2. En concreto, las placas fotovoltaicas se han instalado en las pérgolas de la primera línea de aparcamientos delante del Hospital.

Ocupan una superficie de 700 m2 y cubren 49 plazas de aparcamiento. La instalación ha sido financiada por la consejería de Transición Energética y Sectores Productivos y ha tenido un coste de 395.248 €. Esta mañana, el vicepresidente del Gobierno de las Islas Baleares y consejero de Transición Energética y Sectores Productivos, Juan Pedro Yllanes, la consejera de Salud y Consumo, Patricia Gómez , el alcalde de Inca, Virgilio Moreno, el director general del Servicio de Salud, Juli Fuster, y la directora gerente del Hospital Comarcal de Inca han visitado la instalación..

La instalación permitirá generar una potencia de cresta de 117 kW, lo cual supondrá el 2,3 % de la energía que necesita el Hospital y un ahorro aproximado de 20.000 € anuales. Las nuevas placas fotovoltaicas se suman a las que ya hay en la cubierta del edificio, que generan una potencia de cresta de 125 kW y que suponen un ahorro del 2,8 % de la energía que consume el centro y un ahorro económico de 17.766 € anuales.

La instalación fotovoltaica complementa el suministro de la red eléctrica y permite reducir las emisiones de CO2 del Hospital. En este sentido, se calcula que la reducción de CO2 equivale a la absorción que harían 755 árboles. Además de la instalación fotovoltaica, el Hospital Comarcal de Inca también ha instalado dos puntos de recarga, con cuatro plazas, para vehículos eléctricos, disponibles para usuarios y personal del Hospital. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado