L’aportació més important pels usuaris i usuàries ha estat treballar la igualtat
L'activista social Margalida Cortès ha estat la convidada d’aquest mes a l’alberg per persones sense sostre de Manacor "Tots miram el mateix sol i respiram el mateix aire"
Aquest espai ha permès construir aprenentatges compartits al voltant de la igualtat d’oportunitats, del concepte de riquesa i pobresa, d’estar presents a tot allò que vivim...
AGENCIA MANACORNOTICIAS 08/11/2019 - 01:56:00
Gràcies Margalida, per venir a donar coratge als usuaris i usuàries de l’alberg, de ben segur que ha estat un gran aprenentatge per tots i totes!

L'activista social Margalida Cortés visita l'Alberg de Manacor "Tots miram el mateix sol i respiram el mateix aire". Na Margalida Cortès ha estat la convidada d’aquest mes a l’alberg per persones sense sostre de Manacor. La visita s’ha basat en reflexionar, conversar i compartir diferents idees i emocions al voltant de la vida i de la societat. Aquest espai ha permès construir aprenentatges compartits al voltant de la igualtat d’oportunitats, del concepte de riquesa i pobresa, d’estar presents a tot allò que vivim, de destacar les nostres qualitats, etc.

La convidada proposa una mirada introspectiva de reflexió en relació a les nostres responsabilitats socials, de posar el focus d’atenció en allò que sí sabem o podem fer. Llavors, una vegada iniciat el treball personal i continu de donar valor i gaudir del que la mateixa persona fa, hi ha més facilitat per entendre a l’altre i a no jutjar-ho. Es basa en ser conscients del paquet, de la història personal de cadascú: això ens acosta a la comprensió, a l’empatia. Malgrat això possibiliti processos emocionals, cal no caure en l’error de responsabilitzar-nos del procés i motxilla de l’altre, sinó ser conscients de la nostra història i treballar-la i nodrir-la per progressar i gaudir de la vida.

L’aportació més important pels usuaris i usuàries ha estat treballar la igualtat des de la vessant de la inclusió social. Tots miram el mateix sol i respiram el mateix aire. A més, na Margalida ha donat molt d’èmfasi i els ha engrescat a donar sentit a les coses més essencials, a les petites coses: tot allò que no val res però que ho és tot. Llavors, el concepte de riquesa i pobresa canvia, l’objectiu vital hauria de basar-se en viure processos dirigits cap a la riquesa més qualitativa i no tan econòmica. Gràcies Margalida, per venir a donar coratge als usuaris i usuàries de l’alberg, de ben segur que ha estat un gran aprenentatge per tots i totes!

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado