Las mandarinas de Ca Na Candida, creo que eran de ellos, exquisitas.
3.000 personas celebran el primer baile de los Dimonis en Manacor superándose todos los pronósticos más optimistas en la Ramón Llull
Entendidos en multitudes aseguraban que en la plaza Ramón Llull caben cuando se llena más de 4.000 personas, ayer estaba hasta la bandera, más del 70% si descontamos espacios.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 09/01/2019 - 08:08:08
Ramón Llull, la llegada de la comitiva, los dimonis, Sant Antoni, los músicos, y fue espectacular, inmenso, pasión, increíble, la repera. Bailes ordenados pero multitudinarios como nunca.

Ha llegado la locura en Manacor para quedarse durante muchos días, Sant Antoni y sus muchos actos estarán con nosotros hasta el 20 de enero, terminan el domingo en Son Macià, localidad de Manacor que este año cumple el centenario desde que se consolidó como núcleo urbano diseminado. Plato fuerte ayer con el primer baile, miles de personas esperaron en la plaza Ramón Llull la llegada de la comitiva, los dimonis, Sant Antoni, los músicos, y fue espectacular, inmenso, pasión, increíble, la repera. Bailes ordenados pero multitudinarios como nunca.

Hubo torrada popular previa al primer baile, entre la carne y matanza que llevan los particulares y lo que reparte la organización de Sant Antoni, podemos hablar de cientos de kilos que se consumieron si sumamos carnes de todo tipo, longanizas, butifarrones, panceta. Había vino para parar un tren, se terminó todo.

Hubo Torrada y nuestra empresa estelar Hiper Centro quedó como siempre muy bien. Su colaboración muy importante en esta y otras fiestas. Muchas familias cenan entorno a las torradoras.

Entendidos en multitudes aseguraban que en la plaza Ramón Llull caben cuando se llena más de 4.000 personas, ayer estaba hasta la bandera, más del 70% si descontamos espacios, por eso no es de extrañar que la cifra de asistentes fueran entorno a las 3.000 personas.

A las 19:30 horas ya comenzaban a llegar las primeros residentes, a las 20:00 horas todo en marcha, a las 22:00 horas la locura, a las 24.00 horas todos a casa. Un diez por la organización, el Patronato, el Ayuntamiento, el público. Hubo Torrada y nuestra empresa estelar Hiper Centro quedó como siempre muy bien. Su colaboración muy importante en esta y otras fiestas. Muchas familias cenan entorno a las torradoras con su propia carne y matanza, otros lo hacen a cuenta del Patronato. Las mandarinas de Ca Na Candida, creo que eran, exquisitas. Que lujo. Muchas gracias a todas las empresas que hacen posible esta super fiesta popular, son legión.

Una gran torrada i el primer ball dels dimonis encenen davant milers de persones la flama santantoniera. El primer ball dels dimonis és el primer gran acte multitudinari previ a la festa de Sant Antoni i la fredor de la nit no va frenar l'assistència a la plaça de Ramon Llull. Com ja és habitual la plaça s’ha omplit de gent amb ganes de torrar al foc de les graelles la llonganissa, el llom, la panxeta o el botifarró que han servit per agafar forces per al gran moment. I  és que la primera ballada dels dimonis dóna el 'sus' a un intensiu programa d'actes que es desenvoluparan fins al proper 20 de gener i que ompliran el municipi de tradició, costums i festa.

A les vuit i mitja del vespre es varen encendre les graelles que havia preparat el Patronat de Sant Antoni, que convidà a pa, llonganissa, botifarró i taronges a tothom que en va voler. Enguany, a més, el primer ball va servir també per estrenar els tassons retornables i reutilitzables que el Patronat de Sant Antoni ofereix per reduir el consum de tassons de plàstic d’un sol ús. El sopar popular va donar pas a l'emoció i els nervis d'escoltar enguany per primera vegada les gloses i les cançons que els manacorins senten com a himnes propis.

Poc abans de les deu els crits i les mamballetes començaren a exigir la presència del dimoni gros, els dimonions, el baciner i tota la colla de músics i sonadors. Ben aviat tota la comitiva sortí del Conservatori Municipal de Música de Manacor. En arribar a la plaça i en entonar els primers acords la plaça va embogir i tothom va acompanyar la música cantant de valent. Els balls es varen repetir en diferents punts de la plaça perquè tothom els pogués veure de prop. Amb aquest tast de la festa Manacor dóna per iniciat  un cicle festiu que durarà fins diumenge dia 20 de gener.

La propera gran cita santantoniera serà divendres dia 11 de gener, a partir de les 21 h amb l'assaig dels goigs de sant Antoni i la tradicional ximbombada a la plaça de la Concòrdia. Abans, però, dimecres dia 9 a les 20.30 h i a la parròquia dels Dolors, tothom pot assistir a l'assaig de les completes, que es repetirà dimarts dia 15. Els interessats en els orígens de la festa tal i com la coneixem avui podran assistir, dijous dia 10 a les 20 h a la projecció de les fotografies de les festes de Sant Antoni 2018 i al memorial a don Mateu, que tendrà lloc al Teatre de Manacor.

Els més petits de la festa podran gaudir, l’horabaixa de divendres dia 11 a partir de les 18 h al pati de na Camel·la, de la bulla santantoniera per a infants de 0 a 3 anys. I l'endemà, dissabte dia 12 a les 10 h, el claustre de Sant Vicenç acollirà la VIII Mostra de dibuix infantil i el taller de flors de paper. A més dissabte dia 12 a les 19.30 i diumenge dia 13 a les 18 h al Teatre de Manacor es representarà la Comèdia de Sant Antoni.  Tot això passarà abans de dimecres dia 16, en què els dimonis i els foguerons encenen la festa, i de dijous dia 17, el dia de Sant Antoni, que amb les beneïdes i el darrer ball acomiaden la festa a Manacor. Tot i això la festa continua fins dia 20 amb diferents actes a Porto Cristo, Son Macià, s'Illot, Cales de Mallorca i Son Negre.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado